BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Philadelphia (1993)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Philadelphia (1993)

Amerikaanse film van regisseur Jonathan Demme die vier jaar aan de film werkte, nadat hij twee persoonlijke vrienden verloor door Aids. Tom Hanks speelt een succesvolle advocaat met Aids. Hij krijgt ontslag na een incident, pikt dat niet en een homofobe advocaat met smetvrees (Denzel Washington) verdedigt hem. Een race tegen de klok begint: wat is het leven van een terminale patiënt nog waard tegen het licht van de strijd om gelijke rechten. Rechter: "In this courtroom, Mr. Miller, justice is blind to matters of race, creed, color, religion, and sexual orientation." De advocaat: "With all due respect, your honor, we don't live in this courtroom, do we?"
De song Streets of Philadelphia van Bruce Springsteen kreeg een Oscar. Tom Hanks ook.

video Streets of Philadelphiavorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop