BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Pulp Fiction (1994)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Pulp Fiction (1994)

Film van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino . Controversiële en spijkerharde cultfilm met vier verschillende verhaallijnen die uiteindelijk allemaal met elkaar verweven zijn. Film waarin geweld de normaalste zaak van de wereld lijkt. Hoofdpersonen in de film: huurmoordenaars Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson ), femme fatale Mia Wallace (Uma Thurman) en bokser Butch Coolidge (Bruce Willis ). Sterrencast bestond verder uit Christopher Walken, Harvey Keitel, Tim Roth en Steve Buscemi. Zoals gewoonlijk zorgde Tarantino ervoor dat ook hijzelf niet ontbrak in zijn film. Pulp Fiction ontving zeven Oscarnominaties, waarvan er eentje werd gewonnen (beste script).

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop