BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Robert Altman
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Altman

(1925-2006) Amerikaans regisseur . In zijn films staan de relaties tussen mensen centraal, de karakters zijn belangrijker dan het plot. "I look at film as closer to a painting or a piece of music; it's an impression, an impression of character and total atmosphere. The attempt is to enlist an audience emotionally, not intellectually." Zijn filmstijl is improviserend met chaotisch overlappende dialogen en veel acteurs en handelingen in een beeld.
M*A*S*H (1970) is een zwarte komedie over een oorlogshospitaal. In Short Cuts (1993) lopen verschillende korte verhalen van Raymond Carver door elkaar en af en toe kruisen zich de paden van de hoofdpersonen. Hij maakte verder onder meer Nashville (1975), The Player (1992) en Gosford Park (2001).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop