BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Robert Altman
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Altman

(1925-2006) Amerikaans regisseur . In zijn films staan de relaties tussen mensen centraal, de karakters zijn belangrijker dan het plot. "I look at film as closer to a painting or a piece of music; it's an impression, an impression of character and total atmosphere. The attempt is to enlist an audience emotionally, not intellectually." Zijn filmstijl is improviserend met chaotisch overlappende dialogen en veel acteurs en handelingen in een beeld.
M*A*S*H (1970) is een zwarte komedie over een oorlogshospitaal. In Short Cuts (1993) lopen verschillende korte verhalen van Raymond Carver door elkaar en af en toe kruisen zich de paden van de hoofdpersonen. Hij maakte verder onder meer Nashville (1975), The Player (1992) en Gosford Park (2001).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop