BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Robert De Niro
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert De Niro

(1943) Amerikaans acteur die veel samenwerkte met Martin Scorsese . Brak door in The Godfather II (1974) . Onvergetelijk als doorgedraaide taxichauffeur in Taxi Driver (1976) , waarin hij tegen zichzelf in de spiegel praat ("Are you talking to me?").
Is een belangrijk vertegenwoordiger van The Method, een manier van acteren waarbij een acteur zich zo veel mogelijk probeert in te leven in zijn personage. Naast uitgebreide research, bereidt hij zich ook fysiek voor. Voor zijn rol als bokser LaMotta in Raging Bull (1980), trainde De Niro zich eerst volledig af en kwam vervolgens voor dezelfde film ruim dertig kilo aan. Heeft in Jacky Brown (1997) bitter weinig tekst, maar het acteerwerk in die film – puur om lichaamstaal en mimiek – is een soort masterclass.
Regisseerde twee succesvolle films A Bronx Tale (1993) en The Good Shepherd (2006).

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop