BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > special effects
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

special effects

Optische, mechanische of digitale technieken die beelden en acties laten zien die in werkelijkheid onmogelijk zijn. Special effects zijn onlosmakelijk verbonden met de aantrekkingskracht van de blockbuster , science-fiction en fantasy die niet alleen de weelde van grote investeringen demonstreren in spektakel, maar ook in aandacht voor details.
Ze worden ook gebruikt om een intensiever realistisch effect te scheppen. Voorbeelden: Star Wars (1977), Titanic (1997) en The Lord of the Rings (2001).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop