BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > The Godfather (1972)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Godfather (1972)

Amerikaanse speelfilm over de maffiafamilie Corleone. De film bestaat uit drie delen en is gebaseerd op het boek van Mario Puzo. Don Vito Corleone (Marlon Brando) is het hoofd van de familie. Michael Corleone (Al Pacino ) is de brave jongste zoon die terugkeert uit de oorlog met zijn niet-Italiaanse vriendin Kay (Diane Keaton). Don Vito is behulpzaam voor iedereen die respect toont, maar meedogenloos voor iedereen die hem tegenwerkt. "I'm gonna make him an offer he can't refuse" Geregisseerd door Francis Ford Coppola . De film kreeg elf Oscar-nominaties en won er daarvan drie, voor beste film, beste scenario en beste acteur (Marlon Brando).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop