BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > The Third Man (1949)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Third Man (1949)

Beroemde film noir van regisseur Carol Reed, gebaseerd op een novelle van Graham Greene . Het verhaal speelt kort na de Tweede wereldoorlog in Wenen dat door de geallieerden is bezet. De stad ligt in puin, alleen het beroemde reuzenrad, dat in de film een belangrijke rol speelt, staat er nog. De Amerikaanse schrijver Holly Martins (Joseph Cotton) gaat op zoek naar zijn verdwenen vriend Harry Lime (Orson Welles ). Het is onduidelijk of hij verongelukt is of vermoord. Het ene spannende raadsel volgt op het andere. Onvergetelijk is de achtervolgingsscène in de riolen van Wenen. De muziek (met name The Harry Lime Theme), die werd gespeeld op een citer, is klassiek geworden.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop