BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Turks Fruit (1973)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Turks Fruit (1973)

Nederlandse film geregisseerd door Paul Verhoeven naar de roman van Jan Wolkers. Rutger Hauer (Eric) en een debuterende Monique van de Ven (Olga) hebben een stormachtige relatie. Eric kijkt terug op hun onconventionele leven samen, waaraan een eind kwam mede door botsingen tussen Eric en zijn schoonfamilie. "Wat is dat? Een paardenoog? Een paardenoog!!"
In het laatste deel van de film vindt Eric zijn grote liefde terug en verliest hij haar voorgoed door een ernstige ziekte.
Turks Fruit is verschillende malen uitgeroepen tot beste Nederlandse film. De muziek is van Rogier van Otterloo. Jan de Bont , later echtgenoot van Monique van de Ven , is de cameraman.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop