BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Una Giornata Particulare (1977)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Una Giornata Particulare (1977)

Veel geprezen Italiaanse film van Ettore Scola. Op 8 mei 1939 is het feest in Rome, want Hitler bezoekt Mussolini . Heel Rome loopt uit. Ook man en kinderen van Antonietta (Sophia Loren ) zijn naar de parade gaan kijken. Zij is alleen thuis. Als haar vogel ontsnapt ontmoet ze bij haar zoektocht buurman Gabriele (Marcello Mastroianni ) die ook thuis is gebleven. Tussen hen beiden ontwikkelt zich een spanningsvolle relatie, want Gabriele is homoseksueel. Reden waarom hij ook is ontslagen en vrijwel zeker door de fascisten zal worden opgepakt. Dat ziet Antonietta aan het eind van de dag vanuit haar raam ook gebeuren.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop