BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > West Side Story (1961)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

West Side Story (1961)

Tien Oscars winnende musical-film van Jerome Robbins en Robert Wise. Een vrije bewerking van Romeo en Julia , zich afspelend in New York City, waar de liefde tussen Maria en Tony opbloeit. Een onmogelijke liefde want ze behoren tot rivaliserende straatbendes.
Oorspronkelijk een toneelstuk dat in 1957 op Broadway in première ging. De musical brak met een traditie. Tot dan toe was de lieflijke verhaallijn louter een smoes om te kunnen dansen en zingen. Het actuele thema, uitgewerkt plot, zang en dans vervloeiden in West Side Story tot één geheel. Het resultaat: totaal ander muziektheater.
De muziek van Leonard Bernstein twinkelt nog steeds. Liedjes als America en Maria zijn klassiekers.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop