BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Willeke van Ammelrooy
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Willeke van Ammelrooy

(1944) Nederlandse regisseuse en actrice. Ze volgde de Toneelschool in Amsterdam en speelde in 1966 haar eerste filmrol in Rotterdam-Europoort van Joris Ivens . Ze kreeg twee keer een Gouden Kalf voor Beste Actrice, voor haar rol in Antonia (1995) en als mevrouw Lauwereyssen in Lijmen/Het Been (2001).
Regisseerde en schreef De vlinder tilt de kat op (1994) waarin een man ontdekt dat hij Multiple Sclerose heeft en zijn vriendin verlaat zonder haar iets hierover te zeggen.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop