BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Woody Allen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Woody Allen

(1935) Amerikaans regisseur , acteur, scenarioschrijver. Zijn films zijn vaak relatiekomedies waarin hij zelf de rol speelt van neurotische, onbeholpen intellectueel. Hij maakte acht films met Diane Keaton en dertien films met Mia Farrow.
Plaats van handeling is meestal New York, met veel jazzmuziek op de achtergrond. Hij won drie Oscars , twee voor Annie Hall (waarin hij een door de dood geobsedeerde komiek speelt die een relatie heeft met Keaton, een warrige zangeres) en een voor Hannah and her Sisters.
In Europa kende hij meer succes dan in de Verenigde Staten. "For some reason I'm more appreciated in France than I am back home. The subtitles must be incredibly good." Zijn meest recente film is Café Society.

foto's

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop