BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Filosofie > existentialisme
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

existentialisme

Twintigste eeuwse filosofische en literaire stroming. Het Franse existentialisme werd met name vormgegeven door Jean-Paul Sartre . Ieder mens is uniek en individuele vrijheid en verantwoordelijkheid zijn essentieel. Een mens bestaat, ontwikkelt een eigen stelsel van normen en waarden en geeft zo zijn bestaan zin, zonder god of godsdienst. Met andere woorden: existentie gaat vooraf aan essentie . De mens is wat hij doet en dat legt een enorme verantwoordelijkheid op hem.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop