BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Aleksandr M. Rodtsjenko
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Aleksandr M. Rodtsjenko

(1891-1956) Russische beeldend kunstenaar, vormgever, fotograaf en kunstpedagoog. Grondlegger van het constructivisme . Illustreerde in 1923 het gedicht 'Pro Eto' ('about this') van Vladimir Majakovski met 11 fotomontages . Vanaf 1924 zelf actief als fotograaf en pionier van de Nieuwe Fotografie in de Sovjet-Unie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop