BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Bernd en Hilla Becher
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bernd en Hilla Becher

(1931-2007/1934-2015) Duits fotografenechtpaar dat zich sinds eind jaren '50 consequent richt op een zo objectief mogelijke, seriematige documentatie van ons architectonisch en industrieel erfgoed. Geïnspireerd door August Sander concentreren zij zich hierbij op watertorens, gashouders, mijnschachten, vakwerkhuizen enzovoort, door henzelf omschreven als 'anonieme sculpturen'. Hun werk kreeg vooral bekendheid in de context van de conceptuele kunst . Als docenten aan de Kunstakademie in Düsseldorf leidden zij een respectabel aantal belangrijke leerlingen op, onder wie: Andreas Gursky , Candida Höfer, Axel Hütte, Thomas Ruff en Thomas Struth . In 2002 kregen zij in Nederland voor hun oeuvre de Erasmusprijs.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop