BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > documentairefotografie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

documentairefotografie

Term die vanaf de jaren '30 wordt gebruikt als aanduiding voor fotografen die in hun werk een groot respect voor feitelijkheden koppelen aan het verlangen om een subjectieve interpretatie te geven van de wereld waarin wij leven. Wezenlijk is het engagement met de mens. In de jaren '80 en '90 stellen het postmodernisme en de digitale revolutie het waarheidsgehalte van de documentairefotografie ter discussie.
Zie ook
Eva Besnyö , Robert Capa , Henri Cartier-Bresson , digitale fotografie , Ed van der Elsken , Walker Evans, Farm Security Administration, Robert Frank , GKf , Kadir van Lohuizen , Magnum , Bertien van Manen , Eadweard Muybridge , De Ondergedoken Camera , Cas Oorthuys , August Sander , Jeff Wall en Koen Wessing .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop