BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > documentairefotografie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

documentairefotografie

Term die vanaf de jaren '30 wordt gebruikt als aanduiding voor fotografen die in hun werk een groot respect voor feitelijkheden koppelen aan het verlangen om een subjectieve interpretatie te geven van de wereld waarin wij leven. Wezenlijk is het engagement met de mens. In de jaren '80 en '90 stellen het postmodernisme en de digitale revolutie het waarheidsgehalte van de documentairefotografie ter discussie.
Zie ook
Eva Besnyö , Robert Capa , Henri Cartier-Bresson , digitale fotografie , Ed van der Elsken , Walker Evans, Farm Security Administration, Robert Frank , GKf , Kadir van Lohuizen , Magnum , Bertien van Manen , Eadweard Muybridge , De Ondergedoken Camera , Cas Oorthuys , August Sander , Jeff Wall en Koen Wessing .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop