BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Eve Arnold
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Eve Arnold

(19212-2012) Amerikaanse portretfotograaf en een van de eerste vrouwelijke leden van het fotografenbureau Magnum . Fotografeerde beroemdheden als de militante zwarte leider Malcolm X, en de filmsterren Joan Crawford, Marilyn Monroe , Marlene Dietrich en Isabella Rossellini. Haar werkwijze was eerst een vertrouwensband te scheppen waardoor het mogelijk werd iemand in een natuurlijke pose en zonder kunstlicht te fotograferen. Werd vooral beroemd door haar foto's van Marilyn Monroe met wie zij tien jaar bevriend was. Maakte naast foto's van 'the rich and famous' ook vele portretten van mensen aan de onderkant van de samenleving, o.a. in China, Cuba, Rusland, Zuid-Afrika en Afghanistan.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop