BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > kunstfotografie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

kunstfotografie

(Engels: pictorial photography) Beweging die eind 19e eeuw in de Verenigde Staten en Europa door verenigingen van amateur-fotografen werd begonnen, met als doel fotografie erkend te krijgen als kunst. De 'picturalisten' oriënteerden zich op het impressionisme en het symbolisme . Hierbij maakten zij gebruik van edele procédés . De belangrijkste representant was de Amerikaanse fotograaf Alfred Stieglitz, die in zijn tijdschrift Camera Work en galerie 291 naast avant-garde kunst 5803] ook fotowerk toonde, onder anderen van Alvin Langdon Coburn, Edward Steichen en Clarence White. Toonaangevende Nederlandse kunstfotografen waren Henri Berssenbrugge en Bernard F. Eilers.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop