BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Nieuwe Fotografie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Nieuwe Fotografie

Beweging die vanaf midden jaren '20 van de twintigste eeuw ijverde voor een technisch en zakelijk gebruik van de fotografie en brak met de gangbare kunstfotografie . De tentoonstelling 'Film und Foto' (FiFo) van 1929 in Stuttgart markeerde de internationale doorbraak van deze ontwikkeling, met Henri Berssenbrugge , Jan Kamman, Gerrit Kiljan, Paul Schuitema en Piet Zwart als Nederlandse inzenders.
Zie ook Bauhaus.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop