BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Richard Avedon
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Richard Avedon

(1923-2004) Mode- en portretfotograaf uit New York. Was van 1944 tot 1966 sterverslaggever van Harper's Bazaar. Daarna werkzaam voor Vogue en The New Yorker. In vernieuwende modereportages haalde hij modellen weg uit de studio en liet ze op straat poseren. Tevens chroniqueur van de New Yorkse jetset in de jaren '50 en '60. Zijn portretten kenmerken zich door een niets verhullende scherpte en het gebruik van een witte achtergrond. Deze stijl komt terug in het boek In the American West (1985), een verzameling gelaatsuitdrukkingen en houdingen van 'gewone' Amerikanen uit 17 westerse staten.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop