BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Fotografie > Yousuf Karsh
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Yousuf Karsh

1908-2002) Canadese fotograaf van Armeense afkomst, een van de meest beroemde portretfotografen van de 20e eeuw. Veel van zijn (zwart-wit) foto's zijn bekende beelden geworden, opgenomen in het collectieve geheugen. Meest bekend is het portret van Winston Churchill uit 1941. De strijdlustige blik van Churchill, in de geschiedenis steeds geassocieerd met zijn onverzettelijke houding tegenover de nazi's, was volgens de overlevering het gevolg van het feit dat Karsh hem op het laatste moment zijn sigaar had afgenomen.
Karsh maakte veel werk van de studionbelichting en gaf vaak extra aandacht aan de handen van de geportretteerde. Tot zijn bekende foto's behoren verder de portretten van Walt Disney, Mohammed Ali, Mother Teresa, Humphrey Bogart , Audrey Hepburn, Sophia Loren , Dwight D. Eisenhower , Indira Gandhi , Jack F. Kennedy , Ernest Hemingway , Nikita Khrushchev , Martin Luther King , Paus Johannes XXIII, Pablo Picasso , jazztrompetist Dizzy Gillepsie, en Koningin Elizabeth.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop