BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Algerije: Algiers
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Algerije: Algiers

Hoofdstad van Algerije, gelegen aan de Middellandse Zee, dateert uit de 10e eeuw. De oude stad is tot werelderfgoed verklaard. Men vindt er de Grote Moskee, de oudste van Algerije, sinds 1097 diverse keren verbouwd en enkele moskeeën uit de 17e en 18e eeuw. De Ketchaoua Moskee was voor de onafhankelijkheid in 1962 een kathedraal, die zelf in 1612 op een oude moskee was gebouwd. De kerk heeft een mengeling van Moorse en Byzantijnse ornamenten.
Aan zee staat de kathedraal van Algiers (ook: Notre Dame d’Afrique), in Byzantijnse stijl gebouwd in de negentiende eeuw. Het gebouw ligt op een rotsplateau, 124 meter hoog boven de zee. De apsis bevat een opvallende inscriptie: ‘Notre Dame d'Afrique priez pour nous et pour les Musulmans’ (‘Onze Lieve Vrouw van Afrika, bid voor ons en voor de Muzelmannen’).

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop