BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > België: Grote Markt van Brussel
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

België: Grote Markt van Brussel

Groot plein in het centrum van de stad. Rondom staan veel gerestaureerde, historische gebouwen. Het oudste gebouw aan de Grote Markt is het stadhuis (vijftiende eeuw), in gotische stijl gebouwd. Sindsdien was het plein het politieke en handelscentrum van het land. In 1695 werd de Grote Markt door de Fransen grotendeels verwoest. De gebouwen zijn later in hun oorspronkelijke vorm herbouwd.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop