BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Bulgarije: Rilaklooster
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bulgarije: Rilaklooster

Gerestaureerd klooster uit de tiende eeuw, genoemd naar de heilige kluizenaar Johannes van Rila, en een belangrijk centrum van de Bulgaarse orthodoxe kerk. Het complex ligt hoog in het Rilagebergte en is het grootste van de Balkan. Het graf van Rila was eeuwenlang een bedevaartsoord voor pelgrims. Beroemd is de kllosterkerk in Byzantijnse stijl , versierd met 1200 fresco’s .


logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop