BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Canada: Quebec (stad)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Canada: Quebec (stad)

Het historisch centrum van de stad Quebec dateert uit 1608, toen de Fransen er een permanente nederzetting vestigden. Het is een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld en wordt nog steeds door de vroegere stadsmuur met bastions en poorten omgeven. Kerken en kloosters uit de zeventiende en latere eeuwen staan vooral in de bovenstad, de oude benedenstad aan de haven heeft meer het karakter van de handelspost behouden.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop