BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > China: Zomerpaleis bij Peking
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

China: Zomerpaleis bij Peking

Buitenverblijf van de Chinese keizers bij Peking, sinds de Chinese revolutie in 1911 een openbaar park. Het complex, ruim 70.000 m2 (700 hectare) groot, dateert uit de twaalfde eeuw maar werd vooral vanaf de achttiende eeuw voortdurend uitgebreid. Rond een groot kunstmatig meer, waarvan de grond werd gebruikt voor de aanleg van de ‘Langleven-heuvel’, liggen verschillende tuinen, paleizen, paviljoens en tempels. De nadruk ligt op rust, harmonie en ontspanning. Het park wordt algemeen beschouwd als een schoolvoorbeeld van traditionele Chinese landschapsarchitectuur.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop