BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Duitsland: Dom van Aken
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Duitsland: Dom van Aken

Kathedraal van het bisdom Aken. Het Byzantijnse , centrale gedeelte is de kerk uit de tijd van Karel de Grote en stamt uit 804. Later kwamen er gothische en barokke delen bij. Sinds koning Otto I werden er dertig koningen in de Dom gekroond. Van Karel de Grote zijn er grafresten bewaard gebleven. Ook zouden zich hier enkele relikwieën bevinden, zoals de lendendoek van Jezus, het Mariakleed en de onthoofdingsdoek van Johannes de Doper .

logo Unesco 70



vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk



Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop