BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Egypte: Katharinaklooster
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Egypte: Katharinaklooster

Ook: Sint-Catharinaklooster of Sinaï-klooster. Volledig ommuurd kloostercomplex in het hart van de Sinaï-woestijn, bewoond door Griekse monniken van de Autonome Orthodoxe Kerk van de berg Sinaï. Het werd tussen 548 en 565 gebouwd op de plaats van een Mariakapel vlak bij de Mozesberg, waar pelgrims op zoek gingen naar sporen van Mozes. Volgens de legende is dit de plaats waar Mozes het brandend braambos vond. Het klooster is een van de oudste ter wereld en beroemd om de goed bewaard gebleven iconen uit de zesde en zevende eeuw. De bibliotheek bevat een groot aantal oud-christelijke manuscripten en codices, de grootste collectie ter wereld na die van het Vaticaan .

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop