BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Engeland: kathedraal van Canterbury
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Engeland: kathedraal van Canterbury

De aartsbisschop van Canterbury is het hoofd van de Anglicaanse Kerk . De Kathedraal van Canterbury in Kent is daarmee de belangrijkste kerk in Engeland. Hij werd gesticht door St. Augustinus , die in het jaar 597 door Paus Gregorius naar dit gebied werd gestuurd om het christelijke geloof te verspreiden. De kathedraal werd een bedevaartsoord toen in 1170 de aartsbisschop Thomas Becket in de kerk werd vermoord. Beroemd zijn de Canterbury Tales, een verzameling verhalen van de veertiende eeuwse dichter Geoffrey Chaucer . Het zijn verhalen die een groep pelgrims op weg van Londen naar Canterbury elkaar vertellen.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop