BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Estland: Tallinn
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Estland: Tallinn

Hoofdstad van Estland, met een oude binnenstad die nog dateert uit de twaalfde eeuw. De stad heette Reval tot 1918, toen Estland korte tijd zelfstandig werd. In 1285 trad het toe tot de Hanze , in de eeuwen daarna was het Deens, Duits en Russisch gebied tot de onafhankelijkheid in 1991. De ommuurde binnenstad heeft veel middeleeuwse koopmanshuizen en pakhuizen. Op de Domberg binnen de muren staat het Toompea kasteel uit de dertiende eeuw. In 1718 bouwde tsaar Peter de Grote in Tallinn een zomerpaleis, Catharinadal, zo genoemd naar zijn vrouw. Het huidige slot heet Kadriorg en bevat nu de presidentiële residentie en een museum.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop