BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Frankrijk: Architecturaal werk van Corbusier
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Frankrijk: Architecturaal werk van Corbusier

Hiertoe behoren zeventien bouwwerken van de Frans-Zwitserse architect Le Corbusier, gekozen als exemplarisch voor zijn vernieuwende manier van bouwen. Het betreft voornamelijk woningen, maar ook andere bouwwerken, verspreid over zeven landen. De meeste bevinden zich in Frankrijk, verder in Argentinië, België, Duitsland, India, Japan en Zwitserland. De gebouwen kwamen in een periode van een halve eeuw tot stand.

       logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop