BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Italië: Herculaneum
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Italië: Herculaneum

In de oudheid een Romeinse stad bij Napels . Door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. raakte deze onder twintig meter lava bedolven, maar de meeste bewoners wisten te vluchten. In de stad zijn in tegenstelling tot het eveneens bedolven Pompeii weinig skeletten gevonden. In de achttiende eeuw zijn opgravingen begonnen die een regelmatig stadsplan laten zien met huizenblokken, winkels, badhuizen en een forum. Veel vondsten zijn te zien in het Archeologisch Museum in Napels.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop