BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Italië: Santa Croce
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Italië: Santa Croce

Basiliek in gothische stijl in Florence . De bouw begon in 1294, maar tijdens de Renaissance werd de kerk totaa gerenoveerd en uitgebreid. Beroemd zijn de marmeren facade, de vele kunstschatten en de graftombes van illustere inlwoners van Florence zoals Niccolo Machiavelli , Michelangelo en Galileo Galilei . Later kregen ook andere beroemde Italianen een graf in de basiliek, bijvoorbeeld Gioacchino Rossini en Guglielmo Marconi . Er is ook een cenotaaf (grafmonument) voor Dante Alighieri , die elders begraven is.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop