BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Kroatië: Dubrovnik
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Kroatië: Dubrovnik

Havenstad in Dalmatië, bekend door de ommuurde oude vestingstad en volgens velen een van de mooiste steden in de regio, vandaar de bijnaam ‘Parel van de Adriatische Zee’. De stad werd in de zevende eeuw onder de naam Ragusa gesticht. In de veertiende eeuw werd Ragusa zelfstandig en was het twee eeuwen lang een vrije stadstaat met een eigen zeemacht. Tot de monumenten behoren het Franciscanerklooster uit 1317 en de daarmee verbonden nog intacte oude Apotheek, een van de oudste apotheken van Europa. Er staan ook verschillende paleizen.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop