BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Libanon: Anjar
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Libanon: Anjar

Historische stad in oost-Libanon, in 700 gesticht door de Omajjaden, waarschijnlijk als pleisterplaats voor karavanen, maar al na vijftig jaar door vijanden veroverd en in verval geraakt. De stad is bijzonder door de planmatige opzet en omdat alle gebouwen uit dezelfde korte periode stammen. Opgravingen legden een ommuurde stad bloot met een rechthoekig grondplan van 385 bij 350 meter en een symmetrische indeling in vier wijken, elk weer in vier sectoren verdeeld. Behalve twee paleizen, een moskee, een hammam en diverse huizen is ook een rioleringssysteem met putdeksels gevonden.

afbeeldingen

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop