BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Litouwen: Vilnius
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Litouwen: Vilnius

Hoofdstad van Litouwen, cultureel en commercieel centrum. Het heeft een grote historische binnenstad, met 3,6 vierkante km de grootste van Europa. Er staan prachtige oude gebouwen, zoals de kathedraal, ruïnes van het kasteel van grootvorst Gediminas en de oude universiteit uit 1578, toen Vilnius een internationaal centrum was waar veel immiganten zich vestigden. Er staan meer dan veertig kerken, in diverse stijlen gebouwd, maar de barokstijl overheerst. Later werd Litouwen Pools, Duits en Russisch gebied. Na de onafhankelijkheid in 1991 zijn veel voorheen verwaarloosde oude gebouwen gerestaureerd.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop