BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Palestina: Geboortekerk in Bethlehem
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Palestina: Geboortekerk in Bethlehem

Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, geboorteplaats van Jezus . De Geboortekerk staat op de plek waar Jezus geboren zou zijn en is een van de oudste kerken ter wereld. Van de eerste kerk, in 333 gebouwd door keizer Constantijn de Grote en in 529 vernield, is de mozaïekvloer nog teruggevonden. De huidige kerk werd in 565 door keizer Justinianus gebouwd.
Het gebouw bestaat uit twee kerken: de basiliek, beheerd door de Grieks-orthodoxe kerk en een aangebouwde kerk, beheerd door de Rooms-Katholieke Kerk . Ondergronds bevindt zich de Geboortegrot met een altaar naar Armeens-apostolisch ontwerp. Het gebouw wordt door de drie kerken gezamenlijk beheerd.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop