BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Palestina: Geboortekerk in Bethlehem
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Palestina: Geboortekerk in Bethlehem

Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, geboorteplaats van Jezus . De Geboortekerk staat op de plek waar Jezus geboren zou zijn en is een van de oudste kerken ter wereld. Van de eerste kerk, in 333 gebouwd door keizer Constantijn de Grote en in 529 vernield, is de mozaïekvloer nog teruggevonden. De huidige kerk werd in 565 door keizer Justinianus gebouwd.
Het gebouw bestaat uit twee kerken: de basiliek, beheerd door de Grieks-orthodoxe kerk en een aangebouwde kerk, beheerd door de Rooms-Katholieke Kerk . Ondergronds bevindt zich de Geboortegrot met een altaar naar Armeens-apostolisch ontwerp. Het gebouw wordt door de drie kerken gezamenlijk beheerd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop