BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Polen: Torun
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Polen: Torun

Stad in Polen met een middeleeuwse binnenstad die, anders dan in vele Poolse steden, tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeschonden bleef. Sinds 1280 een Hanze-stad , werd Torun in de veertiende en vijftiende eeuw een bloeiend handelscentrum. Uit die tijd dateren het oude stadhuis en veel gothische gebouwen zoals de kathedraal en andere kerken. De stad was de geboorteplaats van Copernicus , die er woonde tot hij in Krakau ging studeren. Torun heeft ook het grootste aantal goed bewaarde panden uit de zestiende tot achttiende eeuw van heel Polen. Tot de Tweede Wereldoorlog was de meerderheid van de bevolking Duits, daarna zijn de Duitsers verdreven.

afbeeldingen

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop