BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Saoedi-Arabië: Medina, Moskee van de profeet
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Saoedi-Arabië: Medina, Moskee van de profeet

Moskee in de stad Medina, de op een na grootste ter wereld (na de moskee in Mekka ). In de moskee bevindt zich de schrijn van Mohammed , die in Medina gestorven is. De eerste moskee op deze plaats werd door Mohammed gebouwd nadat hij zich na een conflict in Mekka in Medina had gevestigd. Medina is nog steeds een belangrijk islamitisch centrum, mede door de Islamitische Universiteit, en is de tweede heilige stad van de islam .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop