BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Zweden: Drottningholm
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Zweden: Drottningholm

(Zweeds: Koninginneneiland) Koninklijk domein uit eind zeventiende eeuw, gelegen op het eiland Lövö in het Mälarmeer, gebouwd in barokstijl naar het voorbeeld van het Versailles bij Parijs. In de achttiende eeuw uitgebreid met een Engelse tuin, een Chinees paviljoen en een theater, eveneens in barokstijl. Het is ook nu nog het privé-paleis van de Zweedse koning.

logo Unesco 70vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop