BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Zweden: Visby
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Zweden: Visby

Stad op het eiland Gotland met een groot en goed bewaard middeleeuws centrum, gesticht in de tiende eeuw. Het was door de strategische ligging in de Oostzee een belangrijke handelsplaats, en van de twaalde tot veertiende eeuw een van de Hanzesteden . De dertiende eeuwse stadsmuur met de poorten en torens is nog intact. Ook zijn er nog talrijke gebouwen en ruïnes te vinden. Visby houdt elke zomer een middeleeuws festival. De tv-serie Pippi Langkous is in Visby opgenomen.

illustratiesvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop