BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gesch. 1450 - 1815 > Amerikaanse Revolutie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Amerikaanse Revolutie

De afscheiding van de Noord-Amerikaanse koloniën van Engeland op 4 juli 1776, als gevolg van jarenlange wrok over de Engelse uitbuiting van en inmenging in de interne zaken van de kolonie. De revolutie werd sterk beïnvloed door het gelijkheidsideaal van de Verlichting , nog herkenbaar in de Amerikaanse grondwet.
Zie ook Thomas Jefferson en Independence Hall in het hoofdstuk Gebouwd erfgoed.

Gevecht tegen de Britten bij Bunker Hill
Amerikaanse revoltuevolgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop