BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gesch. 1450 - 1815 > Oliver Cromwell
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Oliver Cromwell

Oliver Cromwell (1599-1658) was een Engels staatsman, puritein , die zich verzette tegen het eigenmachtig optreden van koning Karel I en na 1642 de republikeinse partij leidde in de Engelse Burgeroorlog . Werkte mee aan Karels onthoofding en werd als Lord Protector feitelijk staatshoofd. Cromwell vestigde daarna een militaire dictatuur, maar wist tevens de Engelse positie in de wereld te verstevigen.

Cromwellvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop