BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

WEU

West-Europese Unie. In 1955 opgerichte politiek-militaire organisatie, waarvan lid waren: de Benelux-landen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, en (sinds 1988) Spanje en Portugal. Griekenland werd in 1995 lid. Door het bestaan van de NAVO is de rol van de WEU beperkt gebleven tot min of meer vage coördinatie bij ‘out-of-area'-crises. Bij het Verdrag van Nice is besloten de WEU geheel in de Europese Unie op te nemen, waardoor de unie als organisatie is opgeheven. Het WEU-verdrag, waarin een verplichting is opgenomen tot wederzijdse militaire bijstand in geval van conflict, is echter van kracht gebleven.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop