BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gesch. Oudheid > Mesopotamië
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mesopotamië

(Grieks: tussen de rivieren) Het 'tweestromenland' tussen Eufraat en Tigris, nu Irak. Achtereenvolgens beheerst door de Soemeriërs (ongeveer 3400-1900 v.Chr.), de periode van ontwikkeling van de eerste steden en het spijkerschrift . Daarna door de Assyrië rs (1800-600 v.Chr.), tijdens welke periode het gebied tussen Middellandse Zee en Perzische Golf werd veroverd. En ten slotte door de Perzen .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop