BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Albert Gleizes

(1881-1953). Franse schilder uit de jaren die volgden op de eerste vormgeving van het kubisme . Hij wordt meestal in één adem genoemd met zijn kunstbroeder Jean Metzinger, met wie samen hij het invloedrijke boek Du Cubisme (1912) schreef. Daarin weken zij af van de klassieke analytisch kubistische lijn van Braque en Picasso , niet alleen in het kleurenpalet maar voornamelijk in de vrijere structurering van het motief. Zij droegen belangrijk bij aan de uitzaaiing in de beeldende kunst van de kubistische vormgeving.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop