BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

André Derain

(1880-1954) Franse kunstschilder en beeldhouwer. In heldere, onrealistische kleuren, in expressieve penseelstreken op het doek gezet, toonde Derain zich een waar fauvist en oprecht kunstbroeder van Matisse en de Vlaminck . Begonnen als pointillist en door de machtigste kunsthandelaar in Parijs – Ambroise Vollard – naar Londen gestuurd, realiseerde hij daar (tussen 1906 en 1907) een serie doeken over de scheepvaart op de Theems die tot zijn mooiste en invloedrijkste werk wordt gerekend.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop