BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Anish Kapoor

(Bombay, India 1954, woont en werkt in Londen) In de jaren tachtig overschrijdt de levendige jonge Britse kunst de grenzen tussen objecten maken enerzijds en schilderen anderzijds. Het basis materiaal van Kapoor is het fel gekleurde pigmentpoeder (ultramarijnblauw,, saffraangeel en magenta) dat geassocieerd wordt met de boeddhistische levenswijze en erediensten in tempels. Zijn werk omvat zowel schilderijen als gevarieerde installaties , waarin bijvoorbeeld de (vrouwelijke) lichaamsholtes te herkennen zijn en imaginaire uitbeeldingen van the void of de horror vacui . In veel van dit opvallende werk dat wereldwijd de aandacht trekt, verwerkt Kapoor een pigmentpoeder dat hij zelf in India gaat halen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop