BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Arnulf Rainer

(1929). Oostenrijks kunstenaar. Wordt wel geassocieerd met de shockerende performances en agressieve psychodrama’s van de zgn. Wiener Aktionisten die in de jaren zeventig ook buiten Oostenrijk enige bekendheid kregen. Zij zochten de grenzen op van het menselijk lichaam als artistiek medium. Rainers artistieke uitgangspunt is de portretfoto of het geschilderde (zelf-) portret, dikwijls dierlijk of in een grimas vertrokken, waarop hij met verfstrepen en -krassen zijn afkeer van de mens en zijn soort tot uitdrukking brengt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop