BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Balthus

(Balthasar Klossowski, Parijs 1908-Zwitserland 2001) Van Russisch-Pools-Joodse afkomst, woonachtig op verschillende plaatsen in Frankrijk, Italie en Zwitserland. Hij werd door zijn ambitieuze moeder in kennis gebracht met schrijvers en kunstenaars, onder wie Pierre Bonnard ). Hij bekwaamde zich in de schildertechniek en het kleurgebruik van Renaissance kunstenaars zoals Piero della Francesca en van Franse classici zoals Poussin . Hij realiseerde een klein maar geraffineerd oeuvre van hoofdzakelijk adolescente meisjes in dromerige half erotische poses. In deze personages zag Balthus het summum van menselijke schoonheid.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop